Eettisyys

Tietoa palautuksista

Mitä vaatteita myyvät verkkokaupat/yritykset tekevät, kun heille tulee takaisin tuotepalautuksia? Kerromme tässä hieman, mitä me teemme palautusten sattuessa. Toivottavasti hyväksyt menetelmämme!

Kun olemme vastaanottaneet palautuksen, tarkistamme aina, onko tuote uudelleen myytävässä kunnossa. Emme heitä palautuksia koskaan roskikseen tai toimita niitä kaatopaikalle (jollei laki toisin määrää). Joissakin tapauksissa olemme toimittaneet palautettuja tuotteita paikalliselle Pelastakaa Lapset ry:n kirpputorille, jos tuote on uudelleen myytävässä kunnossa. Haluamme näin tukea paikallisten lasten hyvinvointia ja koulunkäyntiä. Toimimme näin myös joidenkin valmistuotteiden kanssa. Saatamme myös lahjoittaa vaatteita muille apua tarvitseville.

Eettisyys

Emme kerta kaikkiaan hyväksy sellaista toimintaa, että palautukset heitetään roskikseen! Tavoitteenamme myös on valmistaa niin laadukas tuote, että sitä ei haluta palauttaa huonon laadun takia. Tuotteen tulee kestää hyväkuntoisena vuodesta toiseen, pesusta pesuun. Etsimme tuotteen pohjatuotteeksi niin laadukkaan tekstiilin, että se kestää kulutusta ja aikaa. Lisäksi tarjoamme kuluttajalle mahdollisuuden tietää etukäteen tuotteen tarkat mitat, jotka ovat annettu meille suoraan valmistajan tehtaalta. Kuluttajan ei siis tarvitse arpoa, ”mitä mallia” T-paitamme mahdollisesti on – mahtuuko se päälle vai ei. Tämä on yksi keino vähentää palautusten määrää… asiakas pystyy tilaamaan ensimmäisellä kerralla oikean kokoisen tuotteen, kun hänelle on tarjolla todenmukaiset tuotemitat! Tuotemitat ilmoitetaan jokaisen tuotteen kohdalla.

Uusiokäyttö

Saatamme joissakin tapauksissa uusioikäyttää palautettavan tuotteen, mm. T-paidoissa tämä yleensä onnistuu aika helposti valmistamalla niistä pipoja. Loppu osa tekstiilistä menee kierrätettäväksi paikalliseen yritykseen, jossa mm. kankaista valmistetaan silppua, joka taasen lähetetään jatkojalostukseen, esimerkiksi eristelevyjen raaka-aineiksi. Emme siis heitä mm. pipoista jääneitä kangastilkkuja roskiin, vaan nekin menee kierrätykseen.

Toivottavasti olet tyytyväinen saamaasi tuotteeseen, että sitä ei tarvitse palauttaa. Jos kuitenkin haluat palauttaa tuotteen niin ota meihin ensin yhteyttä niin annamme palautukseen tarkemmat ohjeet.