T-Mafian historiaa

T-Mafia -verkkokaupan kotipaikka on Imatralla, Etelä-Karjalassa. Verkkokauppaa pyörittää yksinyrittäjä, Minna Laamanen, joka on erikoistunut verkkopalveluiden osaamisalueeseen. Yritys on nimeltään Kizzas-netti jonka päätoimiala on IT-ala. Mutta mistä tämä kaikki on sitten saanut alkunsa?

Vuosi 2006

Kaksi kaverusta totesi illan vieton yhteydessä, että ”oispa hiton hienoo myydä jotain sikahauskoja T-paitoja”. Toisella oli kokemusta tekstiilipainatuksista ja toisella IT-alalta. T-paitojen valmistus ja myynti oli kiinnostanut molempia, ja kaverukset tulivat siihen tulokseen, että miksipä niitä ei alettaisi itse valmistamaan. Tätä varten he päättivät perustaa verkkokaupan, jonka nimeksi tuli T-Mafia (TM). T-Mafia perustettiin 2006 vuoden lopussa ja aloitti aktiivisen verkkokauppatoiminnan vuoden 2007 alussa. Resurssien muuttuessa 2010 T-Mafian pyörittämistä päätti jatkaa kaveruksista toinen, Minna, joka tällä hetkellä vastaa T-Mafian toiminnasta, myös tekstiilipainatuksista.

Mistä nimi T-Mafia?

Meiltä kysytään usein mistä verkkokauppamme on saanut nimensä. ”Mafia” kuulostaa äkkiseltään hieman omituiselta, ja vieläpä epäilyttävältäkin. Kun mietimme aikanaan verkkokaupallemme nimeä, halusimme, että sen nimessä käytetään molempien perustajajäsenten nimen alkukirjainta. Kirjaimet olivat T (Tapio) ja M (Minna). T olisi ensimmäinen, koska verkkokauppa toimi hänen yrityksensä alaisuudessa, ja Minna toimi alkujaan alihankkijana vastaten verkkokaupan tekniikasta. Pyörittelimme tovin nimiä mielessämme, ja jostain se Mafia-nimi sitten vain ”pompsahti” esiin. T tarkoittaa kuitenkin yleisesti T-paitaa. T-paita verkkokaupan nimenä olisi mielestämme sekoittunut helposti muihin toimijoihin. Ja kun huumorintajuisia ollaan (pitäisi ilmetä tuotevalikoimastamme), niin päätimme antaa kaupallemme sellaisen nimen, joka jäisi paremmin asiakkaiden mieleen: T-Mafia! Nimessä siis komeilee molempien kaverusten nimien alkukirjaimet. Tietysti sana mafia viittaisi myös jollain tapaa ”johtavassa asemassa olevaan toimintaan”, joka ei tosin missään tapauksessa ole ennustettavissa. Halusimme vain, että nimi poikkeaa selkeästi muista palveluntarjoajista.

Tuotehistoriaa

Meillä alkoi hurja työn sara keksiä verkkokaupan tuotteisiin hauskoja tekstejä. Osan teksteistä keksimmekin ihan itse ja osan kävimme tutkailemassa internetin suuresta maailmassa. Esimerkiksi teksti ”Ymmärräin osittain täysin kaiken” on Minnan ihan itsensä keksimä fraasi, joka on ollut käytössä T-Mafian valikoimassa alusta alkaen. Kaikki tehtiin ja suunniteltiin itse eikä valmiskuvia käytetty. Sama meininki jatkuu edelleen; Minna suunnittelee ja tekee tekstit ja kuvat itse.
Käytössämme oli (ja on edelleen) myös kattava valikoima pohjatekstiilejä, joihin voi painattaa mitä vain. Alkuunsa tuotemerkki oli Stedman ja Hanes, mutta myöhemmässä vaiheessa käyttöön tuli Fruit Of The Loom. Nykyinen käyttämämme tuotemerkki on Sol’s joka on otettu käyttöön T-paitojen ja huppareiden pohjina vuosien 2015-2017 välisenä aikana.

Laatu on aina ollut tärkeää

Meille tekstiilin laatu on aina ollut avaintekijänä tuotepohjissamme. Emme myöskään halua, että asiakkaamme maksavat itsensä kipeiksi ostaessaan tuotteitamme. Käyttämämme tekstiilit on mahdollista myydä kohtuullisella hinnalla, vaikka hintaan sisältyy muitakin asioita kuten käsin tehty työ. Voimme kuitenkin ylpeänä taata, että tuotteemme kestävät vuodesta toiseen oikein käytettyinä ja pestyinä. Olemme käyttäneet aikojen saatossa mottoa ”Ei mitään vitun toripaitoja”, joka osaltaan kuvastaa tuotteidemme laatua. Tuotteitamme ei myöskään löydy massatuotettuna tai halvoin menetelmin tehtyinä vaikkapa toreilta tai marketeista! Emme tietenkään väitä, että toreilla ja marketeissa myytävät tuotteet ovat halvoilla menetelmillä tehtyjä tai massatuotettuja. Joka tapauksessa kaikki valikoimaamme kuuluvien tuotteiden painatukset työstetään omalla ”pajalla” käsityönä itse! Näin on tehty aina, ja näin tullaan tekemään jatkossakin.

On ollut aikoja, kun tuotevalikoimaamme on kuulunut muitakin artikkeleja kuin tekstiilejä. Kun T-Mafia toimi Tapion (Imatran Logo-paino) alaisuudessa, valikoimasta löytyi myös liikelahjoja. Imatran Logo-paino jatkaa edelleen liikelahjojen parissa toimimista, sekä tuottaa tarvittaessa T-Mafian käyttöön muita myyntiartikkeleita, esimerkiksi tarroja ja monivärisiä painokuvia. Teemme edelleen lähes viikottain yhteistyötä ja jaamme keskenämme arvokasta tietotaitoa. Ystävästä pidetään huolta, se on osa sielunmaisemaamme!

Suomalaisuus on meille tärkeää

Jotkut ovat kysyneet meiltä, että mitenkä tämä Brexit ja muut tullausasiat vaikuttavat toimintaamme verkkokauppiaana. Tähän meidän täytyy vain todeta, että ei mitenkään. Emme ole koskaan tilanneet Kiinasta tavaraa varastoomme, vaan olemme käyttäneet ainoastaan suomalaisia maahantuojia tuotteissamme. Kaikki materiaalit tuotteen valmistamiseen loppukuluttajalle paketointimateriaaleista lähtien hankitaan suomalaisilta yrittäjiltä Suomesta!

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että jokin tuote ei olisi alkujaan valmistettu vaikkapa Kiinassa, esimerkiksi jotkut Atlantiksen lippikset voivat olla valmistettuja Kiinassa. Suomalaisen maahantuonnin kautta varmistamme, että myymämme tuotteet eivät sisällä muun muassa mitään ihmisille haitallisia kemikaaleja. Ne ovat tarkastettuja kiellettyjen kemikaalien varalta. Lisäksi maahantuonnin kautta tilatut artikkelit takaavat tuotteidemme eettisyyden. Tilaamalla suoraan tekstiilit Kiinasta, emme pystyisi takaamaan niiden turvallisuutta. Siksi emme tee niin!

Tulevaisuus

Teemme kaikkemme, että voimme tulevaisuudessakin toimia kuten olemme toimineet kaiken olemassa olomme aikana; tuottaa omalla erikoisella huumorintajullamme ideoituja, eettisesti ja ekologisesti kestäviä tuotteita! Kiitos kun lukaisit palan historiaamme ja toivottavasti saamme sinusta verkkokauppaamme VIP-asiakkaan!

Tekstin on kirjoittanut